عبدالحسین زرین کوب زمانی دیده به جهان گشود که ناسیونالیسم رمانتیک در کشور ما گفتمان مسلط بود. همچنین این دوران مقارن بود با تبلیغات پان ژرمنی نازیها مبنی بر برتری نژاد آریا، که در ایران نیز طرفدارانی داشت. زرین کوب در چنین فضایی بزرگ شد و پرورش یافت. از این رو هنگامی که نویسندگان مجله مهرگان، از زرین کوب جوان خواستند تا درونمایی از گذشته ادبی ایران ترسیم کند، او به جای ترسیم گذشتهی ادبی ایران در پی یافتن مابازای تاریخ برای سخن سر جان ملکم دربارهی دو قرن اول هجری بود، لذا مجموعه مقالات خود را نه به روش تحلیل و علمی، بلکه به روش روایی و با جنبهی داستانی و نثری تهییجی و احساسی نوشت.
زرین کوب بهتر از هر کس میدانست آنچه نوشته تاریخ نیست، به همین دلیل نام نوشتههای خود را یادداشتها گذاشت. یادداشتهایی که او جرات نمیکند آنها را تاریخ بخواند. یادداشتهایی که از روزنهی وجدان و عواطف خویش، و از پشت شیشهخای تاریک یا رنگارنگ و منابع موجود تصویر کرده است. این بزرگترین اشکال زرین کوب است، تاریخ را نباید از روزنهی وجدان و عواطف دید تاریخ را باید از روزنهی اسناد و منابع و ماخذ معتبر دید. اسناد و منابعی که ممکن است با وجدان و عواطف تاریخ نگار همخوانی نداشته باشند و گاهی در تضاد با آنها باشد
مشخصات کتاب
تعداد صفحات : 300
ناشر : صدای معاصر
جلد : یک جلدی
قطع : وزیری - جلد سخت
عبد النبی قیم
عبدالنبی قیم متولد 1335 شمسی در شهر آبادان است. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند و در سال 1354 از دبیرستان رازی آبادان موفق به اخذ مدرک دیپلم شد. در همان سال در کنکور سراسری دانشگاه شرکت کرد و وارد دانشگاه شد، از سال 1354 در رشته اقتصاد دانشگاه جندی شاپور اهواز به تحصیل خود ادامه داد و در بهمن ماه سال 1358 فارغ التحصیل شد.
ادامه مطلب